Toelichting HBO Bachelor

Over Pro Education

Je bent geïnteresseerd in een HBO Bacheloropleiding van Pro Education of van onze businesspartner Hogeschool NCOI. In deze toelichting vertellen we je over de opbouw, doorlooptijd en de eisen die gelden voor deelname aan een HBO Bacheloropleiding bij Pro Education of onze businesspartner Hogeschool NCOI.
 

Je volgt een officieel erkende opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) controleert de kwaliteit van HBO Bacheloropleidingen van alle opleiders. Zij vinden dat onze Bacheloropleidingen voldoende kwaliteit hebben om de naam HBO Bachelor te mogen dragen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft ons daarnaast de bevoegdheid om graden te verstrekken. Hierdoor kunnen we niet alleen bewijzen dat onze opleidingen een hoog niveau hebben, maar mogen we je bij voltooiing van je opleiding ook een erkende graad verlenen.
 

Zo is je opleiding opgebouwd

De HBO opleidingen bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Samen omvatten zij 240 EC (studiepunten). In het studieoverzicht van je Bacheloropleiding vind je het aantal EC dat je per module opbouwt. Om 1 EC te behalen, moet je gemiddeld 28 uur studeren. In elke fase volg je meerdere modules, je past je opgedane inzichten direct toe in de praktijk en legt de voortgang hiervan vast in een portfolio.

Fase 1

In deze fase leg je de basis voor de rest van je studie. Zo maak je kennis met belangrijke onderwerpen waar je later dieper op ingaat. Bij succesvolle afronding van de eerste fase behaal je je Propedeuse.

Fase 2

Je volgt enkele modules en kiest daarnaast een keuzeprogramma. Met dit keuzeprogramma geef je zelf richting aan je studie.

Fase 3

De derde fase bevat verdiepende modules. Ook leg je steeds makkelijker verbanden tussen verschillende modules.

Afstudeerfase

Tijdens de HBO Bacheloropleiding werk je aan je portfolio dat je in de afstudeerfase inlevert. Daarnaast werk je aan je afstudeeropdracht. Rond je alles succesvol af? Dan ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift.

HBO OP MAAT

Bij HBO OP MAAT stemmen we je leerroute volledig af op jouw achtergrond en werk- en leerervaring. Op basis van eerder behaalde certificaten en diploma’s, alsook met wat je al weet en beheerst, kun je modules uit de opleiding laten valideren. Zo hoef je dat wat je al kent, kunt en doet niet meer te leren en kun je de opleiding mogelijk sneller en met minder studiebelasting volgen. Tijdens de toelatingsprocedure beantwoord je een aantal gerichte vragen om te bepalen of je in aanmerking komt voor HBO OP MAAT. Hiervoor heb je een passende werkplek nodig en moet je relevante werkervaring hebben in het vakgebied van je opleiding.
 

Hoe lang mag je over de opleiding doen?

Je kan de HBO Bacheloropleiding in 4 jaar afronden. Als je studievertraging oploopt of om persoonlijke reden een pauze wilt inlassen kan dat ook. Je mag maximaal 2 jaar uitlopen. Wil je verlenging aanvragen? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs, zij denken graag met je mee.
 

Studeren op de manier die bij jou past

We begrijpen dat het volgen van een opleiding naast je gezin, werk en andere activiteiten veel van je vraagt. Daarom bieden wij de mogelijkheid om de opleiding te volgen op het moment dat het jou het beste uitkomt. Zo kun je kiezen uit de volgende locaties en dagdelen (mits er voldoende belangstelling van andere studenten bestaat voor deze optie):

  • Overdag (ook op zaterdag)
  • ’s Avonds
  • Via virtual classroom: online les met docent en medestudenten op vaste tijden is een optie bij een aantal modules
 

Ben je direct toelaatbaar?

Heb je een van de volgende diploma’s? Dan kun je direct aan de HBO Bacheloropleiding beginnen:

  • MBO-niveau 4
  • HAVO
  • VWO

Heb je geen van deze diploma’s, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan kan je deelnemen aan de 21+ regeling. Deze regeling bestaat uit een intake, korte toets en een gesprek met een van onze opleidingsadviseurs. Hierin onderzoeken we of je een reële kans maakt de HBO Bacheloropleiding succesvol af te ronden.
 

Je opleiding direct toepassen in de praktijk

Heb je een baan die aansluit bij je opleiding? Dan kun je je opdrachten binnen je eigen werkomgeving maken. Door meteen met de theorie aan de slag te gaan leer je het beste. Ook kun je de ervaringen die je op je werk opdoet meenemen naar de lessen. Je kunt deze ervaringen dan bespreken met je docent en/of medestudenten.

Heb je geen passende baan, dan loop je stage. Je kunt deze stage aan het einde van je studie plannen en dit combineren met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk.
 

Kun je vrijstelling aanvragen?

Heb je al een vooropleiding afgerond of werkervaring opgedaan op het gebied van je gewenste studie? Dan kun je mogelijk vrijstelling krijgen voor deze onderdelen. Als je vrijstelling wilt aanvragen, geef dat dan aan voordat je je inschrijft voor de opleiding. Een vrijstellingsaanvraag is kosteloos. Meer weten en vrijstelling aanvragen? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs.

Over Pro Education